Hej!
Generalnie próbowałem iść z książką i poprzednie zajęcia na których łączyliśmy się z API (SpaceX, ZTM) dotyczyły rozdziału 5 https://automatetheboringstuff.com/2e/chapter5/ czyli słowników, bo zwracane dane były zazwyczaj słownikiem.
Kolejny rozdział (6) to “MANIPULATING STRINGS” czyli praca ze słowami (który nie wiem czy jest sens robić na zajęciach, lepiej jakby każdy przeczytał w domu myślę), potem 7. rozdział to tzw. regexy, też praca z tekstem (wyszukiwanie słów po wzorcu).
Z mojej strony to myślę, że moglibyśmy zrobić:
- rozdział 7., bo jest (moim zdaniem) bardziej wartościowy i jest fajna stronka do ćwiczeń na której byśmy mogli pracować (RegexOne - Learn Regular Expressions - Lesson 1: An Introduction, and the ABCs)
- spróbować zrobić jakiś mały projekt, który skonsoliduje dotychczasową wiedzę (pętle, funkcje, słowniki, listy, itd.), jak łączenie się z API, albo np. robienie symulacji inwestowania
- pouczyć się gita
- przerobić tematy od Was, czyli jak coś się uporczywie niejasne, albo gdzieś się natknęliście na coś co sprawia trudność, albo np. chcecie się dowiedzieć co to jest <tutaj nazwa tego czegoś>
Co myslicie? @Deleted User @Asia_Lena @ChrisMT @AleksandraDzSz @Eryk
Reactions: pink_heart ×2 (Asia_Lena, deleted_user_83454f0c50aa)