ABS Python - Drugie zajecia 01.02.2023, 18.00

W środę będziemy przerabiać drugi rozdział książki (https://automatetheboringstuff.com/2e/chapter2/). :slightly_smiling_face: Generalnie zachęcam do przeczytania go przed zajęciami (nawet pobieżnie), na samych zajęciach skupimy się znowu praktyce, wykorzystamy też wiedzę z poprzednich zajęć.

Do zobaczenia:)

Reactions: pink_heart ×1 (filipwgrabowski)

Ja wpadnę za tydzień :blush: udanego spotkania :wink:

Reactions: :+1: ×1 (Karol Głomski)

Hejka, dzisiaj byla bardzo mala frekwencja i zrobilismy tylko zajecia dla tej drugiej grupy (ktora nie przerabia naszej ksiazki), wiec wlasciwie mam dwie propozycje:

• albo przerobimy chapter 2 za tydzien
  • albo/i mozemy zrobic go asynchronicznie

Ta druga opcja to taka, ze kazdy czyta rozdzial (albo jego czesc) i zadaje pytania na forum. Wiecej pracy wlasnej, a jak beda jakies trudne rzeczy to ja (i wszyscy inni ktorzy chca pomoc) odpowiadaja na pytania.

(Zajecia tak czy siak za tydzien beda)
Dajcie znac co myslicie:)

Ja mam już chapter 2 za sobą i nie mam pytań na razie… no i jestem za tą drugą opcją

Reactions: :+1: ×1 (Karol Głomski) · :muscle: ×1 (szmktk)

Ja dzisiaj przerobiłem większość. Przyznam się uczciwie, że ominąłem wysyłanie maili i pracę z googlowym wordem. Na kilka problemów natrafiłem. Szczególnie związanych z jakimiś zmianami w poleceniach. Jeśli będziesz miała jakieś pytania, a Karol nie będzie mógł to pisz :slightly_smiling_face: może pomogę :stuck_out_tongue:

Dziękuję 🩵 tak daleko jeszcze nie jestem… dość skrupulatnie lecę po kolei z tematami :smiley: a w ostatnim tygodniu trochę mało czasu miałam na naukę więc jestem na rozdziale z funkcjami :smiley: do zobaczenia w środę? :smiley:

Reactions: :+1: ×1 (Pan_Pawel_)