Trzeba rozciąć przyczepę ![]()
Albo wydłużyc garaż ![]()
Hipoteza się sprawdza. Trzeba pogadać i wybrać coś jedne.
Reactions:
×1 (Asia_Lena)
Zostałam zainteresowana akcją przez @TinkerCat. Mam doświadczenie kiedyś w pracy jak wygląda wypakowywanie takiego sprzętu. Ma ktoś uprawnienia na wózki widłowe? xD
wygląda na styk xD

Frezarka brzmi epicko
:dancecat:
z tegp co pamiętam to tam jest jakiś stół warsztatowy i inne rzeczy, ale no, nie jestem oficjalnie członkiem, tylko czasem tam wpadałam
Długość przyczepy jest z dyszlem, czy samej budy? Wykiary frezarki to z tego co rozumiem boinding box. Wiec moze te kila centymetrow sie jednak znajdzie ![]()
Jesli to jest kwestia ew tylko przezimowania sprzetu (bo rozumiem, ze przyczepa nie zostanie tam na stale), to 1,5m jestem w stanie znalezc na swoim miejscu w hali garazowej. Jesli to wazy 1,5 tony to raczej nikt tego nie buchnie, plus na miejscu mam monitoring
same thought
Zawsze jest plan B xD

Reactions:
×1 (Rasskabak)
z drugiego pomieszczenia nie możemy korzystać, nie jest nasze
tak… tam jest sporo przestrzeni juz zajętej… są regały, stoły, sprzęty… wrysowałam bez tego wszystkiego, co tam mamy, bo nie mam tych rzeczy zinwentaryzowanych. Krótko mówiąc - należałoby sprawdzić, czy przyczepa w ogóle tam wejdzie teraz (na miejscu, w garażu, nie teoretycznie na papierze) i czy będzie szansa jeszcze jakkolwiek się poruszać, jeśli będzie ona stała w środku…
a jeśli tak, to należałoby sprawdzić, czy znajdzie się wtedy miejsce na frezarkę.
no jeśli ona waży ponad tonę to chyba bez wózka widłowego się nie obędzie
Na hali produkcyjnej na której kiedyś pracowałam wózki zostawiły je o metr w innym miejscu i w 6 typa przesuwali je na jakichś takich osłonach na nóżki
:harold:
Podobny gabaryt, maszyny do taśmowego lutowania na fali
No ustawienie takiego ciężkiego sprzętu bezpośrednio przy ścianie wymaga nieco “zabawy”
Dzięki bardzo Wam wszystkim za zaangażowanie w rozwiązaniu tego wyzwania, wiedziałam, że mogę na Was liczyć.
@Asia_Lena dzięki bardzo za sprawdzenie na rzucie.
dzisiaj o 20.00 wrzucę na discordzie spotkanie na głosowym, na którym mam nadzieję, że uda się podjąć decyzję co robić dalej. Zapraszam wszystkich zainteresowanych.
Reactions:
×2 (Asia_Lena, Ivan | Brayton Power)