Arcade Śmieciowo Charytatywny - ArcaderOS

Siemaneczko kochani! Kiedyś wspominałem o tym na 5MoF że buduje swoje własne Arcade Śmieciowo Charytatywne! Czyli arcade z elektrośmieci które będą zarabiać pieniądze na akcje charytatywne wspierające! moim celem jest stworzyć ultra lekki i wydajny system operacyjny który będzie uruchamiać gierki! kiedyś już miałem próbę i zrobiłem system czym się chwaliłem. Ale ciągle miałem problem z nośnikiem gier. myslałem o pendrive bo usb jest uniwersalne… osoby polecały używać kart sd ale czytnik i same karty troche już kosztują… wiec co zrobiłęm? wypieprzyłem wszystkie te możliwości. Wypieprzyłem stary system i zrobiłem od nowa z własnym interface graficznym! póki co to prototyp ale jednym przyciskiem osoba będzie mogła wejść do menu i zmienić sobie grę na jaką sobie żywnie pragnie! a jak odpalic gierki? wystarczy pendrive wrzucić wszystkie gry jakie się chce i podłączyć i zainstalować automatycznie! cała magia także przedstawiam wam system ArcaderOS!

ArcaderOS.png

Reactions: :mechanical_arm: ×3 (tanuki, JD, DoomHammer)

tu są koncepty jak on będzie się prezentować mniej więcej

Messenger_creation_94C4A9F6-690B-4CE9-A9EE-F801187C3A9B.jpg

Messenger_creation_CE80802B-E0AA-495C-84DC-DE78DA87982D.jpg

Póki co system wygląda w następujący sposób:

2026-01-11_23-24-10.mp4

a najlepsze jest to że funkcjonuje na luzie i odpala gierki z biblioteki!

VID20260110235652.mp4

Jest on zbudowany na czystym Archu i zawiera tylko najwazniejsze pakiety

póki co to prototyp ale zamierzam go skończyć do Hackjamu 2026 i tam stworzyć pierwszą grę na niego

i własnie się chciałbym zapytać czy na Hackjama 2026 moge użyczyć pc All-in-one by móc na nim działac?

Reactions: :+1: ×1 (Leszek)

@@vi:unsola.ci @DoomHammer macie wiedzę który komputer z tych all in można przekazać chowderowi na projekt

Myślałem o któryś z tych białych co się zrobiły żółte

Tam nie jest potrzebny dotykowy monitor więc te białe będą spoko

System @Chowder wgra swój

A są jeszcze jakieś nieużywane? Część została zbazziteowana i jest wystawiona na biurkach, ale kiedyś były jeszcze jakieś dodatkowe w jakimś karonie. Nie śledzę, więc nie wiem, czy się już rozeszły

Są na pewno, właśnie pytanie czy jesteśmy wstanie to określić

Które

A Ty wszystkie zbazzietoeales co sie dało?

Co za słowo :slightly_smiling_face:

Reactions: :laughing: ×3 (@vi:unsola.ci, DoomHammer, RazKozieSmierc)

Jeden z bażancich miał jakieś problemy ze sobą, możliwe że przeszczep HDD by go wskrzesil

Wydaje mi się, że nie wszystkie i że właśnie jakieś tam jezcze były. Ale jeśli nikt ich nie widział, to mogę się też mylić

No i pytanie czy nam potrzeba 8 bażantów czy jednego można poświęcić na rzecz nauki :wink: