Siemaneczko kochani! tu wysyłać progres pracy mojego customowego gamepada!
Skąd ogólnie ten pomysł? ostatnio byłem na turnieju w tekkena 8 tu w gdańsku, lecz turniej był na padach (ewentualnie jak ktoś przyniósł swój arcade stick). strasznie niewygodnie mi się grało. wiec zdecydowałem ze jak chce dołączyć do tego community to potrzebuje swój arcade stick pod przyciski (gracz grający na klawiaturze). Spojrzałem na ceny takich arcade sticków to wychodzą od 150-300 zł + trzeba kupić jakiś dongle / Konwenter brook pcb aby móc zagrać na konsoli PS5 czyli cena całego zestawu by chodziła od 300-600 zł, ja jestem żyłą wiec stwierdziłem ze po taniości zbuduję swój własny arcade stick.
by go zbudować wykorzystam:
Waveshare Rp2040-zero
Płytkę od starego gamepada od PS4(Aby ominąć zabezpieczenia autoryzujące autentyczność PS5)
Ogólnie, ten projekt ma jeszcze mnie na celu nauczyć korzystać z arduino ide, oraz budowania swoich kontolerów. Chce robić w przyszłości swoje arcade cabinety od 0, wiec chce robić swoje kontolery aby móc nimi sterować
@Leszek Pytanie my mamy może hot plate? Chce odlutowac te joysticki ale okazuje się że one są przylutowane z 2 stron, z 1 strony ładnie zeszło ale problem pojawia się z 2