Design dla Makerów (mierz dwa razy, tnij raz)

Agenda:

1. Jak mierzyć?
  2. Wiem co chcę stworzyć ale nie wiem jak zacząć…
  3. Podstawy grafiki wektorowej i jej wykorzystanie zarówno w 2d jak i 3d
  4. Podstawy Sketchup Free
  5. Podstawy podstaw Fusion360
  6. Mocne i słabe strony poszczególnych rozwiązań
  7. Wasze use-case’y

Reactions: pink_heart ×2 (JD, DoomHammer)

Zapraszam do wątku:
@DoomHammer
@Kasia Miko
@PiotrJ
@waszqba
@xpelled
@JD
@Joanna
@Hagis :penguin:

za chwilę dorzucę ankiet(ę/y) dot. organizacji warsztatów - w wolnej chwili rzućcie okiem i zostawcie proszę swoje odpowiedzi. Z góry dziękuję!

To wszystkie ankiety - na bazie Waszych odpowiedzi dostosuję program :slightly_smiling_face:
Jeżeli macie konkretne use-case’y, do czego chcielibyście wykorzystać nowo zdobytą wiedzę to napiszcie proszę tutaj - spróbuję również dostosować warsztaty w kierunku pomocy Wam w nakierowaniu na narzędzie, które będzie do Waszego projektu najlepsze i jak moglibyście zacząć.

Warsztaty będą bezkosztowe będzie potrzebny tylko czas, komputer i uprzednie zainstalowanie (przed warsztatami) odpowiedniego oprogramowania. Oprogramowanie, którego używam działa na Windows i Mac. Jeżeli ktoś jest na Linuxie to uruchomienie Fusion360 będzie wymagać uruchomienia maszyny wirtualnej w czym niestety nie pomogę - można wtedy ominąć część praktyczną tego zagadnienia.

Co do pytań dotyczących czasu trwania i częsci tygodnia, to ze swojej strony mogę dodać że jakby spotkanie miało trwać 3-4h+ to lepiej zrobić w weekend, a jeśli będzie krótsze, to można dowolnego dnia.

Reactions: :black_heart: ×1 (Def)

Nie byłam zapisana w excelu, ale jakby było wolne miejsce to chętnie też przyjdę na warsztaty. :slightly_smiling_face:

Reactions: :+1: ×1 (Def)

ja też, o ile się odbędą w tym czasie jak akurat będę w Gdańsku…

Reactions: :+1: ×1 (Def)

. Strategiczna kropka

Reactions: :white_circle: ×1 (Def)

dopisujcie się, Dooma pytałem czy jesteśmy ograniczeni liczbą miejsc fizycznie bo z mojej perspektywy może być zapas:
A) część ludzi często i tak się wykrusza
B) nie potrzebujemy nic więcej jak miejsca stacjonarnego per osoba z kompem

Reactions: :green_heart: ×2 (JD, Ninufar (Marta))

głosujcie w ankiecie itd.

I uprzejma przypominajka dla reszty:
@Kasia Miko @PiotrJ @waszqba @xpelled @Joanna

Reactions: :white_check_mark: ×1 (xpelled)

ankieta Ile maksymalnie czasu chcesz poświęcić na te warsztaty?
już nie działa

z chęcią bym dołączył ale najbliższe dwa miesiące są dla mnie czasem przekręcenia sigint16 i moje sloty w kalendarzu mają sumę ujemną ;_;

Reactions: :people_hugging: ×2 (DoomHammer, Leszek)

może jak kiedyś nadejdzie następna edycja to się dołączę

czy to boli? To sigint16?

Tylko trochę :wink:

Bump, jeszcze jedna przypominajka z prośbą o uzupełnienie ankiet:
@Kasia Miko @PiotrJ @waszqba

Rozumiem że terminu jeszcze nie mamy?

jeszcze ankieta się nie skończyła i nie mamy nawet semi-pewnej grupy 8 osób :slightly_smiling_face:

@here co powiedziecie o terminie 1 marca?

Reactions: :white_check_mark: ×4 (JD, Ninufar (Marta), DoomHammer, Def)