Programy do edycji wideo. Jakie polecacie?
Ten z którego korzystałem do tej pory zaczyna mnie coraz mocniej drażnić więc szukam alternatyw.
Programy do edycji wideo. Jakie polecacie?
Ten z którego korzystałem do tej pory zaczyna mnie coraz mocniej drażnić więc szukam alternatyw.
Podpinam się
kiedyś korzystałem z tego wbudowanego w Windows. Całkiem dobrze się sprawdzał. Był trochę uciążliwy, bo mało zaawansowany, ale wsytarczajacy do prostej obróbki wideo (łączenie, sklejanie, przejścia, podmiana dźwięku)
to było Movie Maker, ale teraz to zmienili na Microsoft Clipchamp.
Ludzie ostatnimi czasy strasznie wychwalają DaVinci Resolve ale potrzeba trochę nauki żeby z niego korzystać bo jak miałem 2 podejścia na próbę to jakoś tak wydawał mi się trudniejszy niż Sony Vegas :feelsspecialman:
DaVinci Resolve jest free dla własnego użytku. bardzo wygodny, sporo tutków na yt DaVinci Resolve | Blackmagic Design
Reactions:
×1 (drm)
Zależy co konkretnie potrzebujesz, natomiast jako filmowiec z wpisem na filmpolski.pl xD polecam Resolve. Tak jak wszystko ma swoje problemy, natomiast IMO to są lepsze problemy
Mi pewnego razu polecono https://fxhome.com/product/hitfilm i dał radę, aby zmontować filmik i jakieś efekty nałożyć.
Obecnie istnieją nawet takie edytory online w przeglądarce, ale większość za darmo pozwoli pooglądać interfejs, a żeby coś zrobić to trzeba wpłacić pieniążki, więc głębiej nie testowałem.
Clipchamp chce kasę za pobranie gotowego filmiku. Miałem niedawno sytuację, że zrobiłem wszystko bez świadomości tego, że nie będę mógł pobrać za darmo…
Ale oczywiście istnieje możliwość pobrania za darmo krótkich filmików które nie przekraczają limitu (nie wiem dokładnie jakiego)
O! To nie wiedziałem. Słabo.
Reactions:
×1 (𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)
Nawet w gorszej jakości? Tam 4k jest w premium, ale reszta za free. Je też miałeś poblokowane?
Zmartwiłeś mnie bo ostatnio sporo go używałem. Program jest bardzo fajny do szybkiej i prostej edycji.
Zrobiłem ostatnio filmik na ~30 minut i nie mogłem pobrać
Wlazłem do internetu i się dowiedziałem, że już to nie obowiązuje
Jeszcze z 2 msc temu tak było
Pamiętam, że wtedy tego nie było i musiałem zgrywać przez nagrywanie ekranu ![]()
Xd sprytne
@DoomHammer nie wiem jakich opcji potrzebujesz, ale yt też ma swój edytor