Robię wątek na potrzeby kminienia jak zebrać partnerów i sponsorów na różne fajny rzeczy jak TLUG, Zimowisko Linuksowe, PyGda i takie tam
@Ijon Tichy , poznaj @fettka
@fettka świetny człowiek ![]()
Reactions:
×2 (Ijon Tichy, fettka)
tu przykład ulotki z FŚ: https://drive.google.com/file/d/1W-I6BFcEqFKEhyVKUJHbvFiSEgqWDCYK/view?usp=sharing
a tu list: List do sponsorów FS 2024 - Dokumenty Google
@Ijon Tichy wyjaśni. A jeśli do tego czasu się nie obudzi to może @Mateusz Bełczowski będzie też w stanie coś nakreślić ![]()
Generalnie jako PyGDA chcemy trochę rozruszać nasze meetupy w kilku kwestiach:
- sponsorowanie (np. lokalu, jakiegoś poczęstunku w trakcie itp.)
- pozyskiwanie prelegentów od firm (aktualnie brakuje nam często prelegentów na nasze meetupy, więc fajnie byłoby nawiązać współpracę z firmami, które chciałyby się w ten sposób promować itp.)
Jestem w trakcie dopytywania się jak działają meetupy z innych miast (np. Kraków albo Warszawa), ale PyGDA nie jest żadną formalną organizacją. W przeszłości wszelkie tematy sponsoringu odbywały się przykładowo w takiej postaci
- robimy meetup w pubie, firma zostawia otwarty rachunek na barze / daje jakieś żetony do wydania itp. a w ramach tego może wygłosić prezentację i wystawić swój baner i np. jakiś konkurs zorganizować
- robimy meetup w siedzibie firmy, oni załatwiają pizze, napoje, prelegentów, a my ściągamy uczestników
więc nie dysponowaliśmy żadnym budżetem i pieniądze przez nas nie przechodziły. Raczej musieliśmy dokładać do interesu, np. opłacenie meetup.com lub domeny mailowej (akurat już nieaktualne)
więcej na razie informacji nie mam ![]()
CC @Marcin Młyński
Reactions:
×1 (Marcin Młyński)
nie wiem czy na niektóre z tych projektów nie dałoby sie zaprosić do partnerstwa kogoś od hackyeah
proIdea w sensie
w tym roku byłem mentorem na hackyeah, obiecać nie mogę nic, ale mogę podpytać ![]()
Reactions: cyber ×1 (DoomHammer) ·
×1 (DoomHammer)
.
@Carmen @arkadio
@Xorboo pytanko czy chcemy włączyć GVT w ten projekt? To jest chyba dość unikatowa inicjatywa w naszym rejonie, więc może być ciekawa
Mi podoba. Pochodząc z … nie bardzo ufam czemukolwiek rządowemu, ale tu powinno być ok
Po prostu nie jestem najlepszą osobą żeby o tym gadać
a nie, nie chodzi o rządowe rzeczy, bardziej lokalne firmy które by chciały zasponsorować fajne wydarzenia
do rządowych rzeczy tutaj też podchodzi sie nieufnie ![]()
Reactions:
×1 (Xorboo)