Home Automation

Topic connected with HS3’s Home Assistant :house_with_garden:

Reactions: :houses: ×3 (DoomHammer, 𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻, bartykraus) · :mechanical_arm: ×1 (bartykraus)

Hi :slightly_smiling_face: I’m currently working on adding a plan of HS3 with overlayed information from Home Assistant.
I prepared an initial version of the website hosted on GitHub Pages to try out the idea. It uses Home Assistant REST API and it’s updated with GitHub Actions:

This is the inspiration for the project found by @DoomHammer :

Guten Tag, podbijam temat

pierwza sprawa: dashboard.
mam taki poglądowy do edycji w zależności od potrzeb, bo ten który był to jedynie był aby był, ten powinien być ładny i prosty w obsłudze

druga sprawa: konta.
nie lepiej założyć osobne konto dla każdego kto korzysta z HA i dać jedno konto Gość dla tych co wchodzą zobaczyć tylko czy coś tam sprawdzić? każdy wtedy będzie mógł dostosować sobie wszystko jak chce

trzecia sprawa: dashboard.
Od wczoraj na jakimś tablecie odpaliłem dashboard HA, zostało doprowadzić mu zasilanie na stałe i zrobić podstawkę po to by go postawić/powiesić

Reactions: pink_heart ×3 (Ninufar (Marta), DoomHammer, bartykraus) · :green_heart: ×3 (Ninufar (Marta), DoomHammer, bartykraus) · cyber ×3 (Ninufar (Marta), DoomHammer, bartykraus) · :smiling_cat_with_heart_eyes: ×3 (Ninufar (Marta), DoomHammer, bartykraus)

Lepiej. A najlepiej zintegrować z Keycloak ale póki co się chyba nie da :frowning_face_with_open_mouth:

ja nie wiem jak się tego używa :grinning_face_with_smiling_eyes:

Party Button that turns the music and LEDs on and off

Reactions: pink_heart ×2 (Marcin Młyński, Asia_Lena)

PXL_20240927_171944979.mp4

Reactions: pink_heart ×2 (𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻, bartykraus) · :rocket: ×2 (unsolaci, bartykraus)

Zmodyfikowałem Party Button by odpalał się tylko jak Von Count rejestruje przynajmniej jedną osobę w Spejsie, bo wcześniej bywało że odpalał się sam

Party Button now comes with even more Party

PXL_20241005_164041345.mp4

Reactions: :green_heart: ×1 (Ninufar (Marta))

Słabo widać ale Tramwajomat też się łapie

Na specjalne życzenie publiczności

Czym są screens?

póki co Tramwajomat

Reactions: :+1: ×1 (𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)

Jeszcze dodaliśmy Heat Off

@𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻 zaktualizujesz? Home Assistant

Tak, mam to w liście TODO od kilku tygodni :slightly_smiling_face:

Reactions: :green_heart: ×1 (DoomHammer)