Interior Design Sprint

Zainspirowany rozmową z @ppdziobak i tym że pewne tematy mi od dawna w głowie siedzą chciałem się podzielić takim pomysłem.

Robimy Interior Design Sprint.

Czyli:

1. spotykamy się najpierw na “wizję lokalną”, oceniamy co mamy, a co mieć byśmy chcieli
  2. robimy listę życzeń/marzeń/moodboardy, ogólnie wykminiamy co by fajnie było mieć w Spejsie (u góry, w garażu, a jak sie rozpędzimy to może i na zewnątrz)
  3. przez dwa tygodnie działamy żeby ten stan osiągnąć (lub przynajmniej zacząć go osiągać w przypadków bardziej ambitnych celów)

Kiedy? Wydaje mi się że jakieś dwa tygodnie lipca mogłyby być spoko. Na koniec dnia wtedy zawsze by można było jakiegoś grila czy coś zrobić.

Kto? No na pewno my, ale nic nie stoi na przeszkodzie by zaprosić do współpracy chociażby ASP jeśli ktoś akurat na wakacje nie wybył.

Plus na taki zryw może udałoby się jakiś sponsoring wydębić od firm budowlanych czy cuś, przy czym na to jakoś szczególnie nie liczę.

Ja się mogę za jakiś czas podzielić moimi marzeniami i “moodboardem”, ale w sumie nie zaszkodzi jakbyśmy już teraz jakieś inspiracje zbierali.

PXL_20240515_150342136.jpg

Reactions: :mechanical_arm: ×4 (Ninufar (Marta), ppdziobak, Marcin Młyński, Leszek) · :+1:t2: ×4 (Xellas, Koburzasty, KK, Traq) · :heart: ×3 (Xellas, Gosai, KK)

@rafalz można to połączyć z wprowadzeniem systemu “narzędziowego”

Mogę zaoferować pomoc w wizualizacji pomysłów przy pomocy modelu 3D. :slightly_smiling_face:

Reactions: :mechanical_arm: ×1 (ppdziobak)

Dzień dobry. Pomysł zajefajny, chcę wziąć udział ale nie wiem czy mi się uda :frowning_face_with_open_mouth:

Okienko logowania już jest :slightly_smiling_face:

image.png

Reactions: pink_heart ×1 (DoomHammer)

Przejrzyjcie jak to ma Warszawski spejs, mają podobnie ale wiem że my będziemy mieli lepiej

Reactions: pink_heart ×3 (KK, marekk3301, DoomHammer)

mają spisane wszystko i np do drukarki 3D jest domena do zdalnego podglądu etc

Reactions: :green_heart: ×1 (DoomHammer) · :+1: ×1 (Ninufar (Marta))

https://wiki.hackerspace.pl/infra

No fajny pomysl. Zamiast brać się za wszystko naraz to można w takim sprincie. Tylko zaraz… Czy my nie lubimy naraz? xD

Autorski :slightly_smiling_face:

Narzędzia ale w założeniu również obsługa biblioteki / dokumentacji

Jak najbardzień mechanicznych również

ewidencja, przeglądy, itp.

tak, zdjęcia wyposażenia, opis, wydawanie / przyjmowanie, rejestracja przeglądu stanu narzędzia

Reactions: :cool_button: ×5 (Ninufar (Marta), Koburzasty, DoomHammer, 𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻, bartykraus) · cyber ×2 (DoomHammer, 𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)

Sprint na raz :wink:

Ogólnie to nie musimy sobie stawiać żadnych celów ani wymagań. Wtedy w najgorszym wypadku się spotkamy, narysujemy co byśmy chcieli, odpalimy grilla i na tym skończymy. Chociażby dla tego warto :wink:

Reactions: :index_pointing_up: ×1 (Marcin Młyński)

Propozycja na termin wizji lokalnej: 17 lipca

Reactions: :white_check_mark: ×1 (ppdziobak)

@rafalz : https://code.hackerspace.pl/hswaw/spejstore

Od dawna chcę taka naklejką-tablicę na ścianę sobie w domu, ale mb w HS też podoba. Nie wiem czy ona dobrze trzyma na ścianie
https://www.amazon.com/Whiteboard-Sticker-Self-Adhesive-Message-Homeworking/dp/B0B1ZLYSVN

Można przykleić do wszystkich ścian, z wyjątkiem projektorowej (?). Nie wymaga konkretnych celów - gdzieś hasło wifi, gdzieś malować foki, gdzieś coś brainstormować. Zawsze można odkleić lub zostawić i zawiesić coś na naklejce

Reactions: :thinking: ×1 (DoomHammer)

Wychodzi na to że 17 lipca może mi nie pasować i trzeba będzie całą imprezę przesunąć o jakieś 3 tygodnie