Naprawa silnika w gramofonie

Silnik w gramofonie mi się popsuł (albo sterownik silnika, nie bardzo mam pojęcie) i nie trzyma obrotów.

Ktoś byłby w stanie pomóc w temacie?

Gramofon to Linn Axis.

Wzywam osoby szamańskie!

@MagnetoField @@vi:unsola.ci @Keri @Leszek @daniel35111 @marekk3301

przynieś na Repair Cafe :slightly_smiling_face:

jaiś czas temu przyniosłem różne smary i oleje do elektorniki moze wystarczy przecyscic i nasmarować. Od tego w sumie trzeba zacząć. Chyba ze w ogóle nie działa

tylko Emilia chce za chwilę słuchać “Charlie Brown Christmas”, więc zależy mi na czasie co nieco :wink:

działa, ale tak jak mówię: problem z obrotami, plus sam włacznik dziwnie się zachowuje

jest duża szansa że to wina kondensatorów

Jak zawsze :confused:

Niestety mam totalnie zerowe doświadczenie w takich rzeczach, wieć raczej nie wesprę wiedzą. Ale jeśli będziecie coś z tym kolektywnie robić, to chętnie popatrzę

od patrzenia to i ja jestem ekspertem :wink:

ale spoko: jeśli przytargam do HS to dam znać

No dobra. Na razie wychodzi na to że jak mu się dało trochę dłużej pokręcić to się wziął i sam nawilżył i teraz trzyma obroty

@@vi:unsola.ci to może, ale nie musi, znaczyć że Twoje albumy też niedługo pójdą do rippowania

Reactions: :face_holding_back_tears: ×1 (@vi:unsola.ci) · :sign_of_the_horns: ×1 (@vi:unsola.ci) · :headstone: ×1 (@vi:unsola.ci)

A jednak nie :upside_down_face: dalej działa tak sobie, jedynie miewa momenty kiedy jest lepiej

Usterka okresowa, najgorzej. Zacznij od nasmarowania

Nie wiem czy tam czasem nie ma jakiś taśm lub gumek tak jak w video. On to z czasem się rozciągały chyba. No al ja bym zaczął od smarowania. Przypomnę zostawiłem jakiś czas temu w spejsie olej do elektroniki

Polecasz jakiś lubrykant?

Taśmy są

To jest belt-driven design

Tu raczej olej do mechaniki jest potrzebny