Silnik w gramofonie mi się popsuł (albo sterownik silnika, nie bardzo mam pojęcie) i nie trzyma obrotów.
Ktoś byłby w stanie pomóc w temacie?
Gramofon to Linn Axis.
Silnik w gramofonie mi się popsuł (albo sterownik silnika, nie bardzo mam pojęcie) i nie trzyma obrotów.
Ktoś byłby w stanie pomóc w temacie?
Gramofon to Linn Axis.
Wzywam osoby szamańskie!
@MagnetoField @@vi:unsola.ci @Keri @Leszek @daniel35111 @marekk3301
przynieś na Repair Cafe ![]()
jaiś czas temu przyniosłem różne smary i oleje do elektorniki moze wystarczy przecyscic i nasmarować. Od tego w sumie trzeba zacząć. Chyba ze w ogóle nie działa
tylko Emilia chce za chwilę słuchać “Charlie Brown Christmas”, więc zależy mi na czasie co nieco ![]()
działa, ale tak jak mówię: problem z obrotami, plus sam włacznik dziwnie się zachowuje
jest duża szansa że to wina kondensatorów
Jak zawsze ![]()
Niestety mam totalnie zerowe doświadczenie w takich rzeczach, wieć raczej nie wesprę wiedzą. Ale jeśli będziecie coś z tym kolektywnie robić, to chętnie popatrzę
od patrzenia to i ja jestem ekspertem ![]()
ale spoko: jeśli przytargam do HS to dam znać
No dobra. Na razie wychodzi na to że jak mu się dało trochę dłużej pokręcić to się wziął i sam nawilżył i teraz trzyma obroty
@@vi:unsola.ci to może, ale nie musi, znaczyć że Twoje albumy też niedługo pójdą do rippowania
Reactions:
×1 (@vi:unsola.ci) ·
×1 (@vi:unsola.ci) ·
×1 (@vi:unsola.ci)
A jednak nie
dalej działa tak sobie, jedynie miewa momenty kiedy jest lepiej
Usterka okresowa, najgorzej. Zacznij od nasmarowania
Nie wiem czy tam czasem nie ma jakiś taśm lub gumek tak jak w video. On to z czasem się rozciągały chyba. No al ja bym zaczął od smarowania. Przypomnę zostawiłem jakiś czas temu w spejsie olej do elektroniki
Polecasz jakiś lubrykant?
Taśmy są
To jest belt-driven design
Tu raczej olej do mechaniki jest potrzebny