Stworzenie ‘dużego’*** interaktywnego projektu, gdzie światło połączy się z muzyką, całość oprze się na zjawisku znanym jako efekt nieskończonego lustra (ang. infinity mirror effect), a wszystko dopełni człowiek.
Instalacja będzie się składać z min. trzech sekcji (połączonych w jedną całość) z których każda mogła by być w inny sposób interpretowana przez CZŁOWIEKA. Np żywioły, stany emocjonalne etc.
*** Duże - czym będzie duża skala w tym projekcie - przygotowując się do niego przeprowadziłem eksperyment społeczny w którym próbowaliśmy ja właśnie zdefiniować - bo dla mnie to będzie wielkości pokoju, dla dziecka wielkości ulubionej zabawki, dla kogoś innego iluś metrów kwadratowych - efektem którego powstała definicja najbardziej adekwatna temu projektowi.
Duża skala - to ta wielkości CZŁOWIEKA…
Wykorzystanie w projekcie nowoczesnych technologii pozwalających skorelować światło z muzyką i wejść CZŁOWIEKOWI w interakcję z nimi (np. poprzez zmiany wyświetlanych barw), całość w oparciu na zjawisku Infiniti mirror. Źródłem światła będą ledy.
W procesie twórczym planuję połączyć ludzi, lokalnych artystów, wizjonerów, twórców, mogących wesprzeć projekt w sposób np. zaproponowania kształtu, sposobu świecenia, muzyki i nie tylko.