Projektowanie PCB - projekt

Cześć!
Wątek stworzony do projektu, który będziemy realizować w ramach warsztatów z projektowania PCB.

Wstępne terminy:

Zbieranie wymagań i przygotowanie specyfikacji – środa 23.07, godz. 18:00–20:00

Przekładanie wymagań na schemat elektroniczny – środa 30.07, godz. 17:30–20:00

Projektowanie layoutu PCB na podstawie schematu – piątek 1.08, godz. 17:30–20:00

Lutowanie – środa 6.08, godz. 17:30–20:00

Programowanie – TBA

Taguję wszystkich, którzy się zapisali w pliku:

@Leszek @DoomHammer @dagett@Chowder@magda @wiczi @𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻 @magda4046@PiotrJ@xpelled @Floppie@Arek @marekk3301@Hagis :penguin:
@Kamil Nowak@Frh@Bakashi SQ2BKA

Rezerwujcie sobie terminy!
Sugestie mile widziane. Więcej informacji wkrótce.

Warsztaty zaplanowaliśmy tak, że w środy najpierw będzie wspólna praca nad projektem (do płytki masterboard), a po 20:00 można zostać na zajęcia z elektroniki z @MagnetoField i rozwijać własny projekt.

Warsztaty będą płatne: 16 zł.
Wprowadzamy tę opłatę, ponieważ wcześniej wiele osób zapisywało się za darmo, ale potem nie przychodziło, blokując miejsca. Cykl warsztatów jest tak ułożony, że skończymy z gotową, polutowaną płytką oraz umiejętnością programowania – do wykorzystania np. na hackathonie Illuminathon lub innych wydarzeniach.

Dla osób, które chciałyby otrzymać płytkę na własność, koszt materiałów (PCB + elementy) będzie w granicach 128 zł (dokładna cena po pierwszych warsztatach).

Dla osób obecnych na wszystkich pięciu spotkaniach, cena spada o 64 zł.

Dla wspierających HS3 na Patronite – cena spada o kolejne 64 zł.

Jeśli cena jest dla Ciebie barierą – odezwij się na kontakt@hs3.pl, znajdziemy rozwiązanie.

Reactions: :mechanical_arm: ×5 (Ninufar (Marta), Aq, Hagis :penguin:, wiczi, 𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)

@Leszek Znajdzie sie jeszcze miejsce?

takm

tak, jeszcze zapisy sie nie otworzyly ale rezerwujecie terminy

pingam jeszcze osoby z podstaw elektroniki i lutowania. Bo to tematy pokrewne. plus po naszych warsztatach są zajęcia z elektroniki z @MagnetoField

@DoomHammer
@Chowder
@Def
@Krzysztof
@𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻
@Floppie
@PiotrJ
@xpelled
@Joanna
@Arek
@Kamil Nowak
@Kris
@RazKozieSmierc
@Asia_Lena
@Magda
@Krzysztof
@Allgreeed
@Frh
@Aq
@Xinef

Reactions: :+1: ×1 (Xinef)

to poproszę o rezerwację :>

Reactions: :+1: ×1 (Leszek)

Również proszę o rezerwację, na wypadek gdyby mi jakoś umknęły oficjalne zapisy :grin: pierwszy termin mam już zabukowany :smiling_face_with_sunglasses:

Reactions: :+1: ×1 (Leszek)

Aktualne te terminy? Startujemy w tym tygodniu? Czy jakieś obsuwy? :grin:

Startujemy

Kwestie formalne, wchodzą wgre

Ale startujemy

Reactions: :+1: ×2 (KK, maciej_d)

Gdzieś były prowadzone oficjalne zapisy ostatecznie?

Nop

Można przyjść

Odpalimy zapisy na pozaostale czesci

Propozycja wyświetlacza:

Rezultat wczorajszych warsztatów

Dzięki za wczoraj, już nie mogę się doczekać kolejnego etapu warsztatów. @Leszek szacun że ściągasz takich ludzi do spejsu i którzy chcą się dzielić wiedzą z nami. To ile ja się tam wczoraj dowiedziałem i zdobyłem wiedzy do podejścia do planowania takiego projektu to petarda. No a prowadzący Bartosz to klasa sama w sobie. Jego kilkunasto letnią wiedzę i doświadczenie (o ktorych wspomniał na początku) widać i czuć było na odległość. Mega szacun że zechciał poświęcić swój czas, a nawet więcej czasu niż było przewidziane. Oraz że udźwignął ciężar specyfiki spejsu, jedni wchodzą drudzy wychodzą, a każdy ma coś do dodania :grin:
Kończąc bo się trochę rozpisalem czapki z głów dla Bartka również za to że podjął się i zrealizował pierwszy etap z Leszkiem — co jest bardzo dużym wyzwaniem - bo @Leszek to by chciał mieć WSZYSTKO w tym projekcie :rofl::zany_face:

Reactions: :yellow_heart: ×1 (Leszek)

kolejne warsztaty w środę i w piatek Discord