Radio - DARMOWY KURS KRÓTKOFALARSKI

Zdobądź świadectwo operatora urządzeń radiowych, które otworzy Ci drogę do:

• Prowadzenia łączności EME (Earth-Moon-Earth)
  • Łączności UKF z falą odbitą od meteorytów
  • Łączności z odbiciem od zorzy polarnej
  • Łączności fonicznej z drugą stroną kuli ziemskiej
  • Łączności z wykorzystaniem satelit okołoziemskich

Cześć @dagett @DoomHammer @wiczi @PiotrJ @xpelled @Piotr SP2IML @minions @Leszek @ppdziobak !

Mamy propozycję początku kursu krótkofalarskiego już niebawem

Najważniejsze informacje:

1. Kurs przewiduje 6 spotkań po 1.5h
  2. Termin: zaczynamy od lutego, chyba że już na kolejny tydzień zbierze się grupka
  3. Dzień i czas: Dwa dni do wyboru: Poniedziałek okolice 20 lub środa o 20, zależy od tego w który będą spotkania PyExplorers. PyExplorers finalnie się nie zdecydowali na konkretny dzień, więc może być to lub to, ale piszcie możliwość obezności dla obu przypadków
  4. Prowadzący: @MagnetoField

Jeśli macie pytania piszcie śmiało tutaj lub kierujcie je bezpośrednio do @MagnetoField , choć osobiście polecam pisać tutaj, być może kilka osób ma to samo pytanie i znajdzie odpowiedź na nie tutaj. To dużo lepszcze niż pisanie do tej samej osoby 10 razy z takim samym pytaniem :slightly_smiling_face:

Proszę potwierdzić wyżej wymienione osoby czy pasuje Wam termin oraz od kiedy jesteście w stanie zacząć, od przyszłego tygodnia czy od lutego :wink:

Reactions: :heart: ×2 (ppdziobak, Piotr SP2IML)

Bede w hs3 juz w te środę o 20:15 wiec moze to byc spotkanie organizacyjne

od lutego, tylko w środy

Reactions: :+1: ×1 (𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)

żeby ułatwić zrobię głosowanie

Reactions: :+1: ×1 (dagett)

Wielkie dzięki za rozpoczęcie tematu! :slightly_smiling_face:

Od ok 2 tygodni przygotowuję się samodzielnie do egzaminu, który chcę zdawać 20 marca w Gdyni.

Niestety środa u mnie zupełnie odpada, poniedziałek też nie jest dla mnie dobry, ale trudno :wink:

Mam pytanie - czy zajęcia będą tylkow HS3 czy może planujecie też nagrywać ewentualnie transmitować live na YT?

ja już pół roku się przygotowuję :smile: , szybki jesteś

Dzięki za info. Ja nie znajdę czasu na ten kurs.

Mozemy nagrac na yt. Z tym ze bedzie nie publiczne. Tylko na link ktory bedzie na Githubie.

Reactions: :+1: ×2 (Piotr SP2IML, 𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)

Podobnie robiliśmy z DevOps Academy Discord

Ja jestem za. Jestem poza Gdańskiem i raczej nie będę w stanie brać udziału na żywo, ale yt chętnie obejrzę. Albo nawet stream jakiś jak będzie to się podłączę.

Wiecie czy ktos bedzie dzis w hs3. Nie xhodzi konkretnie o kurs, tylko czy ktos mnie wpusci

W takim razie startujemy w srode o 20:00 5 lutego

Zapraszam wszystkie zainteresowane osoby które zamierzają przybyć do odhaczenia się w wydarzeniu :slightly_smiling_face:

W środę niestety nie mogę być osobiście, ale bardzo proszę o linki do nagrań na YT :slightly_smiling_face:

Oki bedziemy nagrywac szkolenie bo tez mi sie nie chce powtarzac co roku

Reactions: :+1: ×1 (Piotr SP2IML)

@Xorboo możesz pomóc z nagraniem?

Uff, wracam do Gdańska w środę wieczorem, spróbuję ale raczej nie zdążę.

Gdybyś będziecie mieli jakiekolwiek nagrywania - mogę potem ich zmontować

Podbijam