surveypie 🍰

Wątek na potrzeby projektu paczki Data Science
link do Repo - > GitHub - hs3city/surveypie · GitHub

Link do poprzedniego wątku - > do historii Discord

współtwórcy i zainteresowani (wklejam z poprzedniego wątku do śledzenia)
@szymon :man_dancing: @Artur_Strąg @Reckony_(Marta) @Pan_Pawel_ @DoomHammer @bartosz_cki @Agata @filipwgrabowski

Reactions: :mechanical_arm: ×1 (szymon :man_dancing:)

Hej! Jako że @Leszek stwierdził Za sexi to ona nie jest :) mając na myśli nazwę paczki, to może zrobimy sobie małą burzę mózgów w tym tygodniu na co to zmienić? :wink: Paczka służy do obliczania wskaźników nierówności i polaryzacji z ankiet które mają stopniowane odpowiedzi (ordinal scale). Słowa klucze które mi teraz do głowy przychodzą: order, survey, statistics, social studies

@here więc propozycja jest taka - zrzucać jakieś słowa tutaj przez najbliższy tydzień i zrobimy z tego ranking :slightly_smiling_face:

1. SurveyIneqStats
  2. OrdinalPolarize
  3. SocialOrderMetrics
  4. StatSurveyOrdinal
  5. IneqRankAnalyzer
  6. PolarizeMetricsPy
  7. OrdinalIneqAnalyzer
  8. SurveyPolarization
  9. SocialScaleStats
  10. RankIneqToolkit

Reactions: :triangular_ruler: ×1 (Leszek)

jeśli chodzi o nazwę to @Xellas ma też dobre pomysły może coś zaproponuje :slightly_smiling_face:

1. Adikia
  2. Soter
  3. Brizo
  4. Arash

Reactions: :greece: ×1 (Leszek)

Każdą pomoc chętnie przyjmiemy :grinning_face_with_smiling_eyes:

Reactions: :+1: ×1 (Leszek)

No i jeszcze @dreat też pomaga w wymyśleniu nazwy

pysocialsurvey

pysurvey - z tym ze na pypi jest zajeta ale od 11 lat nie ma aktualizacji zadnej wiec nie wiem jak to wyglada w takim wypadku wtedy

i repo tego nie istnieje

Dobrze wiedziec :grinning_face_with_smiling_eyes:

NotSoOrdinary? ¯_(ツ)_/¯

Reactions: :+1: ×1 (Leszek) · :star_struck: ×1 (szymon :man_dancing:)

Nie do końca wiem czy to właściwe, ale sprobuję. Jak rozumiem paczka ma pomagać znaleźć jakieś ukryte znaczenie w ankietach (wskaźniki nierówności i polaryzacji). Będą z niej korzystać osoby które szukają odpowiedzi czasami na takie trywialne pytanie jak dlaczego ludzie nie noszą wystarczającą ilość kapeluszy. A czasem szukają odpowiedzi na poważne pytania jak sens życia. Osoby te nie zadowolą się pierwszym lepszym wynikiem, będą szukać ukrytej tajemnicy, lub drugiego dna (cokolwiek to znaczy). No i do tego Python na wszystko.

Reactions: :joy: ×1 (szymon :man_dancing:)

moją propozycja to:
Find the fish

Reactions: :exploding_head: ×1 (szymon :man_dancing:) · :blush: ×1 (szymon :man_dancing:)

import find-the-fish as ftf
ftf.core.info() 

Wyjaśnienia tej nazwy znajdziemy tutaj

Reactions: :fish: ×1 (DoomHammer)

nawet fajne byłby koszulki z. takim napisem: Find the fish

trochę nawiązuje do scootera: How much is the fish :grinning_face_with_smiling_eyes:

to jest tak pokręcone, że nawet masoni by tego nie wymyślili.

Ale zachęca np mnie do spojrzenia co ta paczka robi :face_with_tongue:

Fishy fishy fishy fish!