Tramwajomat

Jak już pewnie niektórzy zauważyli nasz tramwajomat działa od jakiegoś czasu stabilnie. Jedyne czego mu brakuje to nieco bardziej “produkcyjnej” obudowy i jakiegoś ładnego dyfuzora na przód.

Reactions: :mechanical_arm: ×2 (Karol Głomski, bartykraus) · :anchor: ×1 (arkadio :anchor:)

@mikowhy wrzucisz linka do repo z kodem API?

@bartykraus @daniel35111 twierdzi, że ze 3cm powinniśmy zostawić z tyłu za panelem by się elektronika swobodnie zmieściła

Okej, dzięki za info. Jesteście w stanie podać mi jakie to ma wymiary w tej chwili? :slightly_smiling_face: Postaram się w przyszłym tygodniu ogarnąć obudowę.

wymiary to jedno, ale pewnie potrzebujesz też znać rozmieszczenie wkrętów?

z głowy zakładam że to 320*160mm

Przydałoby się. :grinning_face_with_smiling_eyes:

@Pan_Pawel_ byłbyś w stanie wymierzyć jeśli będziesz dizisja na miejscu?

Dzisiaj zdalnie działamy, bo ekipa się pochorowała

GitHub - mikowhyHUB/hs3-traminformation: A program that displays data on a matrix monitor · GitHub - repo z kodem

swoją drogą, readme muszę zupdatować :woozy_face:

Niestety ja zdycham

Reactions: :people_hugging: ×1 (DoomHammer)

to repo to jest tylko kod, który jest gdzieś na serwerze uruchamiany? nie jest to kod do obsługi odbierania danych i wyświetlania informacji na tym ekranie

wyświetlanie tutaj: GitHub - hs3city/odessa: An IoT display with HUB75 LED panel fed by MQTT · GitHub

Reactions: :+1: ×1 (mw)

@mikowhy w tej chwili tylko adres brokera jest sterowany zmiennymi środowiskowymi, możesz dodać, by port, temat, login i hasło też były zmienne?

Sorry za opóźnienie! Zrobione;

Reactions: :tram: ×1 (DoomHammer)

@bartykraus Ty dostałeś w końcu te wymiary, czy nie?

Byłem w środę, ale zapomniałem metrówki. :grinning_face_with_smiling_eyes:

przeca na ścianie wisi ;_;

Reactions: :joy: ×1 (bartykraus)

Kiedy wiesZamy na ścianę?:slight_smile: