Warsztaty - Witrażowe lusterko

Zbite lusterko to nie 7 lat nieszczęścia, tylko milion nowych możliwości :slightly_smiling_face:

Szukasz inspiracji i alternatywy dla kolejnego wieczoru na sofie?

Zapraszamy na ciekawy i bardzo kreatywny warsztat, gdzie w jedno popołudnie dowiesz się jak z niepotrzebnych materiałów zrobić coś potrzebnego i autorskiego.

Dasz drugie życie odpadom szklanym. Nauczysz się łączyć kolory i kształty w spójną formę użytkową, a przede wszystkim samodzielnie zrobisz witrażowe lusterko.

Warsztat będzie składał się z krótkiej części teoretycznej, czyli omówienia zagadnień związanych z rzemiosłem witrażu oraz części praktycznej, gdzie samodzielnie wykonamy witraż.

Poznasz metodę Tiffan’ego czyli łączenie szkiełek przez owijanie taśmą miedzianą i lutowanie cyną. Wykonane lusterko zabierzesz do domu, aby zdobiło Twoją przestrzeń.

Reactions: :mirror: ×1 (𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻) · :pink_heart: ×1 (Emilia Ema)

może lepiej to na wydarzenia?

Daj ludziom pracować! :grinning_face_with_smiling_eyes: To przemyślany ruch :winking_face_with_tongue:

Reactions: :fire: ×1 (𝓚𝓲𝓷𝓽𝓮𝓻)

Cierpliwości

Hejka!!
Warsztaty z witrażowego lusterka cieszą się największym zainteresowaniem więc mamy propozycję pierwszego terminu :blush: Mianowicie, padła propozycja od organizatorki Kasi, aby spotkać się w przyszłym tygodniu w środę (20.11) lub w czwartek (21.11) lub piątek (22.11) o godzinie 18:00 w HSie. Warsztaty będą trwały 2,5 – 3 godziny.

Na jedno spotkanie jest 8 miejsc. Proszę więc osoby zainteresowane z listy ( https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SAU_a3OohKst0FHJ1HzmE-uEbp0itiqxBrbpCIO0T84/edit?usp=sharing ) tj.: @Leszek @AleksandraDzSz @fettka @Gosia @Emilia Ema @DoomHammer @Hagis :penguin: @dagett @Ola Markowska @mars @marekk3301 @maciej_d @wiczi @RazKozieSmierc @Xellas
o informację, komu pasowałby któryś z proponowanych terminów? Na dole w reakcjach zamieszczam emotki do zgłaszania się.

Będę jeszcze jutro dodawała informację o odpłatności.

Przy okazji informuję, że lista zapisów nadal jest otwarta, więc jeśli ktoś chciałby się dopisać do tych lub innych warsztatów, to zapraszamy :wink: :blush:

Reactions: wednesday ×3 (DoomHammer, Asia_Lena, fettka) · thursday ×5 (DoomHammer, mars, RazKozieSmierc, Emilia Ema, Asia_Lena) · friday ×3 (DoomHammer, Leszek, Asia_Lena)

Super, dopisałam się do listy, jestem chętna na ten lub kolejny termin :slightly_smiling_face:

Reactions: :+1: ×1 (Asia_Lena) · :heart: ×1 (Asia_Lena)

Jaka będzie odpłatność?

Jutro napiszę, ustalamy to z prowadzącymi :blush:

Reactions: :green_heart: ×2 (DoomHammer, magda4046)

Ja raczej odpadam, bo będę już pewnie poza Trójmiastem

Chyba że środa, ale to jeszcze dam znać

Będzie jeszcze następny termin i kolejny :wink:

Koszt warsztatów to 160zł, a dla patronów HS3 to 96zł.

Reactions: :ok_hand: ×1 (magda4046) · :+1: ×1 (Emilia Ema)

No i zbieramy chętnych na czwartek, bo jak na razie mamy najwięcej zgłoszonych :wink:

W czwartek odpadam, jestem chętna na następne :blush:

Reactions: :+1: ×1 (Asia_Lena) · :next_track_button: ×1 (Asia_Lena)

Hejka!
@Emilia Ema @mars @DoomHammer @RazKozieSmierc
@Kasia Gajdiss @dagett
Ustalone! Widzimy się w czwartek 21.11. O 18:00 w HS3. Mamy jeszcze 2 miejsca, więc jeśli ktoś chce dołączyć, to zapraszamy!
Płatność na miejscu.

Reactions: :tada: ×1 (mars)

https://discord.gg/SzsYpfzd?event=1307287536992780298 no i utworzyłam już wydarzenie :wink:

platność, na konto? czy evenę?

być może ja bedę mógł w czwartek nie wiem.

Gotówką na miejscu

Hej hej macie jakieś foto?