W związku z kończącym się wsparciem dla Windows 10 (październik 2025) urodził się pomysł żeby w jakieś formie dołączyć, lub zrobić podobną we własnym zakresie, do akcji https://endof10.org/ .
Idea za tym stojąca to pomoc “statystycznemu” użytkownikowi w uratowaniu komputera/laptopa, który nie będzie wspierał Windows 11.
Ten wątek to kontynuacja i dedykowane miejsce do rozmowy zaczętej w #wydarzenia-dyskusja .
Na razie trwa burza mózgów i zgłoszenia chętnych do udziału w tej akcji.
Nie wiem jak dodać listę do zapisów, więc daj pod tą wiadomością jeżeli chcesz dołączyć.
Grunt, żeby wszyscy uczestnicy mieli dostęp i mogli się odpowiadać petentom. Nie wiem, jak miałby wyglądać/działać formularz, ale jeśli powyższe będą spełnione to, chyba git
Spoko, ale dla mnie istotniejsza jest ta kwestia dostępu dla wszystkich – chcę uniknąć sytuacji, w której jest jedna osoba, która odbiera potencjalne zgłoszenia i musi je dalej przekazywać
Bez komercji. Zamysł był taki aby wrzucić maksymalne dużo informacji aby każdy poradził sobie z instalacją + rozwiązania jakieś na blogu np co zrobić ze starym komputerem aby zainstalować tam np proxmoxa itp. różne rozwiązania różne informacje o distrach itd
można tego dodać w cholerę więc najprostsza opcja którą widzę to dopiąć formularz gdzieś na HS3 albo na nowej stronce ex. endof10.hs3.pl i tam dać tego formsa z rozsyłką każdemu na maila